5 syytä, miksi ulkomaille kannattaa muuttaa heti lukion jälkeen

Lukion loputtua monella käy mielessä mahdollisuus ulkomaille muuttamisesta. Olet keskittynyt yli vuosikymmenen opiskeluun, ja nyt ulkomaille muutto voisi olla mahtavia mahdollisuuksia täynnä. Loppujen lopuksi kovin moni ei uskalla tarttua tilaisuuteen ja jäävät tuttuun ja turvalliseen Suomeen. Sen sijaan, että kysyisit itseltäsi, että miksi lähtisit ulkomaille, kannattaa sinun mieluummin kyseenalaistaa se, miksi ET lähtisi. Jos sinua vielä kuitenkin askarruttaa maailmalle lähtö, alta löydät viisi hyvää syytä lähteä.

1. Toisen kielen oppiminen

Kielen oppiminen oppitunnilla eroaa täysin kielen käyttämisestä käytännön tilanteissa.

Jos haluat maahan, jonka kieltä olet jo oppinut opiskelun kautta, huomaat varmasti, että käytännön kielessä on paljon vivahteita ja erilaisuuksia, kuin mitä oppikirjoista pystyit ikinä oppimaan. Toisen kielen oppiminen on suunnaton rikkaus, koska vaikka et sitä täydellisesti oppisikaan, antaa käytännön kokemus sinulle etuoikeutetun aseman esimerkiksi töihin, joissa eri kielien taitaminen on vahvuus.

2. Toiseen kulttuuriin tutustuminen

Toisen kulttuurin keskellä eläminen pakottaa oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Viikon loma ulkomailla voi olla kiva pintaraapaisu toisen maan kulttuuriin. Jos kuitenkin tahdot paremman ymmärryksen siitä, miten asiat toimivat toisessa maassa, on sinne rohkeasti muuttaminen paras vaihtoehto. Toisen kulttuurin ymmärtäminen on rikkaus myös siinä mielessä, että opit analysoimaan ja arvostamaan omaa kulttuuriasi paremmin. Katukuva, taide, ihmisten käyttäytyminen ja sosiaalisuus, asumisympäristö, sekä esimerkiksi ruokakauppojen anti ovat asioita, jotka vaihtelevat hurjasti maiden välillä.

3. Olet nuori

Nuorena monet valinnat ovat täynnä mahdollisuuksia, ei riskejä. Toiseen maahan muuttaminen ei tarkoita sitä, että sinun pitää asua siellä pysyvästi. Voit rakastua toiseen maahan silmittömästi, mutta sinulla on aina myös mahdollisuus palata takaisin Suomeen, jos asiat eivät mene odotetulla tavalla.

4. Elämä mukavuusalueen ulkopuolella kasvattaa

Oppimalla arvostamaan erilaisuutta voit saada kokemuksistasi rutkasti rikkaampia. Inspiroiva sanonta kuuluukin, että elämä alkaa mukavuusalueen ulkopuolella. Myöhemmin elämässäsi tulet varmemmin katumaan asioita, joita et tehnyt, etkä niitä virheitä, jotka teit.

5. Paras aika lähteä

Kunhan budjetti on kunnossa, ei mikään estä sinua lähtemästä.

Elämässäsi ei luultavasti tule olemaan parempaa aikaa muuttaa ulkomaille kuin suoraan lukion loputtua. Silloin sinulla harvoin on vielä monia velvollisuuksia, kuten omaa perhettä tai uraa, eli teoriassa mikään ei estä sinua lähtemästä. Kavereihin ja perheeseen voi helposti olla yhteydessä videopuheluiden ja tekstiviestien välityksellä, ja kunhan matkakassassasi on tarpeeksi rahaa, lukemattomia uusia mahdollisuuksia voi avautua reissatessa.

Sinulla saattaa olla jo mielessä maa, jonne olet aina halunnut muuttaa. Tai ehkä tilanteesi on se, että et oikein vielä tiedä, mitä elämältä haluat, ja tahtoisit vain lähteä jonnekin muualle kokeilemaan erilaista elämää. Nykypäivänä toiseen maahan muutto on suhteellisen helppoa, ja apua lähtemiseen löytyy ympäriltä. Voit jopa löytää työ- tai opiskelupaikan ennen muuttoa, joten ei kun valitsemaan maata, joka kiehtoo sinua eniten. Et tule katumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *