Tervetuloa Ulkosuomalaiset.net -sivustolle

Kotimaamme lähihistoriaan liittyvien tapahtumien seurauksena ulkomailla asuu n. 1,3 miljoonaa suomalaista. He ovat muuttaneet pysyvästi pois synnyinmaastaan vieraisiin olosuhteisiin. Lähdön syyt olivat hyvin moninaisia ja yksilöllisiä, samoin kohdemaat joihin asetuttiin asumaan. Usein tarkoitus on ollut viipyä vain muutama vuosi, mutta monen kohdalla jääminen onkin muuttunut pysyväksi.

Tämän päivän siirtolaisuus elää voimakasta murrosvaihetta: vanhemmat siirtolaissukupolvet ovat väistyneet tai väistyvät nopeasti.

Ulkosuomalaisuus-projektin kunnianhimoisena tavoitteena on taltioida eri puolille maailmaa muuttaneiden maanmiestemme elinvaiheet sekä toimia siirtolaisuuden kuvapankkina. Tavoitteena on auttaa tutkijoita materiaalin hankinnassa ja levittää luotettavaa tietoa ulkosuomalaisista ja heidän elinolosuhteistaan. Hankkeen avulla voidaan myös aktivoida ulkosuomalaisia toimimaan synnyinmaansa lähettiläänä nykyisissä kotimaissaan.

Projekti toteuttaa ulkosuomalaisista mielenkiintoisia ja asiallisia video-ohjelmia monenlaiseen levitykseen: TV-kanaville, kirjastoille, koulutukseen ja kansalaiskasvatukseen oppilaitoksille sekä erilaisille viranomaisille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *