Nämä viisi maata ovat suomalaisten maastamuuttajien lempikohteet

Suomalaiset, kuten muidenkin maiden kansalaiset, ovat kautta aikain muuttaneet omasta tutusta kotimaastaan muualle. Usein syynä on töihin lähteminen, pidennetty loma, opiskelu tai parisuhteen syntyminen toisen maan kansalaiseen. Suomalaisia löytyy ympäri maapalloa, mutta tässä artikkelissa käymme läpi viisi lempikohdetta, jonne suomalaisilla on tapana muuttaa. Niistä suosituimpana on naapurimaa Ruotsi, toisena Britannia, sitten Yhdysvallat, Saksa ja Espanja.

1. Ruotsi

Naapurimaamme Ruotsi on ehkä maastamuuttajalle se helpoin kohde. Kieltä on opittu vuosia koulussa, ja Ruotsiin pääsee helposti ja edullisesti matkustamaan laivalla. Etenkin niitä, joita huolettaa se, että maasta muuttaessa ystäviä ja sukulaisia saattaa kaivata liikaa, on heidän näkeminen vielä suhteellisen helppoa, kun maiden välillä voi matkustaa meren yli laivalla, lentäen tai vaikka autolla ajaen Lapin kautta. Moni Suomessa asuva suomalainen asuu perheestään kauempana kuin esimerkiksi mitä välimatka on Helsingin ja Tukholman välillä. Pohjoismaana Ruotsissa myös elämäntyyli on suhteellisen samanlainen kuin tutussa ja turvallisessa Suomessa, eli muuttoshokki ei välttämättä ole niin suuri.

2. Britannia

Lontoo on varteenotettava vaihtoehto niin opiskeluun kuin työntekoonkin.

Toinen kieli, jota suomalaisten on pakko opetella jo koulussa, on tietysti englanti. Britannia on Suomea lähin englantia äidinkielenään puhuva maa, joten sinne on helppo suomalaisen lähteä esimerkiksi töiden tai opiskelujen perässä. Yliopistoon voi olla paljon helpompi päästä kuin Suomessa, etenkin, kun niissä harvoin pidetään pääsykokeita ja sisälle voi päästä lukiotodistuksen keskiarvolla ja saatekirjeen perusteella. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, miten brexit vaikuttaa siihen, haluavatko suomalaiset tulevaisuudessa muuttaa maahan, kun automaattista vapaata liikkuvuutta ei ole EU:sta lähdön jälkeen.

3. Yhdysvallat

Yhdysvallat tarjoaa jokaiselle jotain: suurkaupunkeja, rantaelämää ja pikkukyliä keskellä ei mitään.

Toinen englanninkielinen suomalaisten suosima maahanmuuttokohde on Yhdysvallat. Maa on valtava, ja tarjontaa ja erilaisia kohteita löytyy melkein loputtomasti. Näemme pienestä pitäen televisiossa paljon jenkkiohjelmia, joka varmasti lisää viehätysvoimaa muuttaa ”isoon suureen maailmaan”.

4. Saksa

Monet opiskelevat myös saksan kieltä opintojensa aikana, ja tämä voi helpottaa paljon maahan sopeutumista. Saksasta voi löytyä lukuisia mahdollisuuksia suomalaisille, ja maa on mukavasti keskellä Eurooppaa. EU-maana muutto on helppoa vapaan liikkuvuuden takia.

5. Espanja

Etelä-Euroopan rannat alkavat vetää puoleensa samaan aikaan, kun Suomessa alkaa räntäsateet

Eksoottisempaan Espanjaan suomalaiset tahtovat varmasti ensikädessä paremman ilman takia. Aurinko paistaa suurimman osan vuodesta, ja Espanja on loistava kohde myös vaikka lomakodiksi tai eläkeläisille. Hintataso on alhaisempi kuin Suomessa, ja kulttuuri on sosiaalinen. Maa sopii hienosti niille, jotka hakevat erilaista elämäntyyliä kuin mitä Suomessa usein on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *